Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Besparen | Webshop (nieuw) | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Persberichten | Tips zoeken | Contact |Tip om geld te besparen: Besparen op Huisdieren

Door: Veronique op 24 December 2008

1. Koop goed (super) premium voer in grote verpakkingen. Ze eten er minder van en het is gezonder dan de goedkope merken brok. Daardoor ben je uiteindelijk vaak toch goedkoper uit. Let erop dat de eerste ingredienten op de ingredientenlijst voornamelijk vlees en visproducten zijn en dat er natuurlijke conserveermiddelen gebruikt worden. Shop rond o.a. ook op Internet voor de beste prijzen.

2. Vergelijk de prijzen van dierenartsen; sommige zijn 2x zo duur als anderen

3. Koop zaken als benches, manden, transportkooien, dekens, kussens, speelgoed en nog veel meer goedkoop en net zo leuk als nieuw bij kringloopwinkels, kofferbakverkopen, rommelmarkten en op Internet bij b.v. marktplaats.

4. Verzorg je huisdier: genoeg tot ruim voldoende lichaamsbeweging, geef goed, maar niet teveel voer en niet snoepen, aandacht voor veiligheid (gehoorzaamheid oefenen, aan de lijn op drukke plaatsen, veilige halsbanden, benches ed., goed toezicht), ruim vers water, zeer geregeld borstelen en nakijken van ogen, oren, bek, voetjes en de rest van het lijf, goede preventie (jaarlijkse enting, teken, vlooien, wormen), schone bakken en ligplaatsen maken alles bij elkaar de kans veel kleiner dat je dier ziek wordt, een ongeluk krijgt, of een blessure oploopt en daarmee (veel) geld kost.

5. Moet je nog een dier aanschaffen, overweeg dan een asieldier, dat is al nagekeken door de dierenarts, gechipt, geent, ontwormd ed. en vele malen goedkoper dan een dure rashond. Bovendien heb je een oneindige keus: Groot of klein, baby of volwassen, alle kleuren van de regenboog, alle vachtsoorten. Per jaar zitten er tienduizenden dieren in de asiels en de meeste daarvan zijn geen kneusjes.

6. Leg een spaarpotje aan voor onverwachte uitgaven (dieren en apparatuur hebben de nare gewoonte om soms 'kapot' te gaan). Dat is goedkoper dan een verzekering sluiten voor als er een dure dierenartsbehandeling nodig is. Zorg dat er in dit potje minstens tussen de 500 en 1000 euro zit en vul het aan als je het hebt aangebroken. Verder zijn veel dierenartsen bereid om voor heel hoge bedragen een betalingsregeling met je te treffen, bespreek dat van tevoren. Bedenk wel of je je dier in leven wilt houden omdat jij geen afscheid kunt nemen of omdat het dier met de behandeling nog een tijdlang kwaliteit van leven heeft. Je verantwoordelijkheid als baas houdt niet op bij de financiele verantwoordelijkheid. Controleer wel of jouw W.A. verzekering de schade dekt die je dier veroorzaakt. Zo niet, verander dan van verzekering of vul deze aan.

7. Zoek naar alternatieven voor een pension als je het dier niet mee neemt op vakantie of bij eventuele andere (nood) gevallen. Denk aan buren, vrienden, familie, kennissen hetzij als oppas aan huis, hetzij als logeeradres voor je dier. Biedt bijvoorbeeld in ruil aan dat jij op hun dier past als zij op vakantie gaan.

Op deze manier kost een middelgrote hond niet meer dan 250 euro per jaar en niet de 1000 euro die officieel begroot wordt.Aantal keer gelezen: 9016 - Voeg toe op:
Stuur budget tip naar vriend(in)


Door: StefanieToegevoegd op Datum: 14/06/12
Ik koop alles voor onze lieve kater op internet (via Nederland) ze geven vaak super kortingen op alles wat hier in BelgiŽ heel duur is... Hij krijgt aangepaste voeding (ik meng duur en goedkoop...) zo kan ik veel langer weg met het eten!
Regelmatig heb je gratis aanbiedingen van speeltjes en dergelijke ... Altijd mooi meegenomen! Het is enkel lastig als ze het leveren en ik niet thuis ben maar goed ... Ik ben tevreden!

Door: veroniqueToegevoegd op Datum: 22/11/11
Ik raad toekomstige hondenbezitters aan om zich niet veel aan te trekken van de reactie van Maria. Natuurlijk kun je pech hebben en veel medische kosten hebben aan een hond, maar als je zorgvuldig kiest (geen rashonden met veel inteelt en ingefokte ellende in de raskenmerken, geen 'zielige' buitenlandse honden, die vaak een heel slechte start hebben gehad zowel fysiek als sociaal) is mijn ervaring en die van veel van mijn kennissen en vrienden dat je de meeste kosten maakt in de laatste paar weken van je trouwe vriend/vriendin. Ik heb dit voor mijn eigen dieren die al overleden zijn uitgerekend en kom op omgerekend 10 euro per dier per levensjaar. Dat is zo'n 150 euro helemaal aan het eind van hun leven.
Ook bestrijd ik de mening van Maria dat er in het asiel vnl. kneuzen zouden zitten. Tegenwoordig hebben goede asiels ook een gedragstherapeut die de honden bekijkt en doorgaans klopt het advies heel goed. Ook hier is gezond verstand de beste raadgever. Een druk en hectisch gezin moet geen nerveuze, angstige hond met matige socialisatie nemen. Die zou bijvoorbeeld beter passen bij een hondervaren ouder echtpaar. Een oud echtpaar, dat al wat slecht ter been is moet geen drukke jonge hond nemen van een actief ras etc. In een goed asiel krijg je verkeerde combi's niet eens voorgesteld. Kijk ook eens op de site van de dierenbescherming voor meer info over 'tweedehands' dieren.

Door: patriciaToegevoegd op Datum: 20/11/11
ik heb een jack russel van 11 jaar en een AHT van 3jaar ze krijgen kenner lam/ rijst van de boerenbond.Ze doen het er goed op.Ook krijgen ze regelmatig een snee brood wat uit gedroogd is met een lepel eigen gemaakte soep met een schenkel wat in de soep getrokken is. gekookte erwten, worteltjes, boontjes lusten ze ook door de brokken. 50 jaar geleden kregen de honden toch ook restjes en ze werden er ook oud door. Ze krijgen dus overwegend brokken en 's avonds krijgen ze dan brokken met wat groenten. Ze zijn goed gezond en vol energie. In de zomer lusten ze ook een stukje komkommer of tomaat zonder velletje. Al die honden-snoepjes zijn ook niet nodig, dat is iets wat winkeliers verzonnen hebben.

Door: MariaToegevoegd op Datum: 27/10/11
Zelf heb ik nu m'n tweede hond (vanaf 7 jaar gehad. De eerste (vanaf 10 weken gehad) is oud geworden en heb ik zonder verzekering gehad maar met ontzettend veel kosten. M'n tweede hond is nu ook oud en heb ik wel verzekerd maar kost ook erg veel. Beiden hebben ze veel medische zorg (gehad) en dit kost heel veel geld. Bedenk van te voren dat een kleinere hond veel minder kost, ook in ziektekosten, dan een grotere. Ik ben gedragstherapeut voor honden en ik wil graag aangeven dat een herplaatser niet altijd goed getest is op gedrag en dit behoorlijk moeilijk kan zijn. Ik denk dat buiten de kosten het erg belangrijk is dit te realiseren. Daarnaast is een hond uit een asiel niet altijd gestart met een goed basis waardoor je in een later stadium toch voor extra kosten komt te staan. De ziektekosten mistte ik erg in dit advies.screw

Door: Jeff en KasiaToegevoegd op Datum: 30/07/11
Wij kopen veel benodigheden en voer, bij tuincentra zoals Intratuin of Faunaland.
Scheelt best een bekkie.

Door: marjoleinToegevoegd op Datum: 5/05/10
Ik heb voor mijn katten een droogvoer. Schijnt beter te zijn i.v.m. nierfunctie. Maar wie schetst mijn verbazing dat het voer dat niet is getest op proefdieren (www.proefdiervrij.nl) tevens een van de goedkoopste is? En dat juist dit merk wordt aanbevolen door medewerkers van het asiel (van de Dierenbescherming)? Goed en betaalbaar gaan prima samen!

Door: WolfToegevoegd op Datum: 10/04/10
Als u dierenvoeding koopt, Kijk dan ook naar de hoeveelheid die ze ervan nodig hebben.
Een zak voer van 15 euro voor 15 kilo kan net zo duur zijn als een zak van 30 euro voor 15 kilo. Alleen maar omdat er 2x zoveel "troep" inzit. Ook moeten honden er vaker van uit en stinken de honden vaker.
Aan de poep van uw hond/kat kunt u veel aflezen

Door: veroniqueToegevoegd op Datum: 13/02/10
Sorry Floortje, ik bedoelde onderstaande reactie natuurlijk voor Josepha, dacht dat de naam van de reagerende ONDER de reactie stond.

Door: veroniqueToegevoegd op Datum: 13/02/10
Ik wil Floortje erop wijzen dat deze site gaat over besparen; vers voer is het allerduurste dat je kan voeren, bovendien is het een redelijk nieuw alternatief (het is nog maar een jaar of 5 in zwang onder een deel van de hondenbezitters) en de gevolgen op de lange duur zijn daarmee niet aangetoond. Bij onoordeelkundig 'barfen' kunnen er makkelijk kunnen voedingstekorten ontstaan (zie ook het commentaar van dierenarts Plantinga daarover op de site van Kassa) en dan ben je verder van huis. Verder is het erg onpraktisch met reizen. Ik lees op Barf sites veel ellende met b.v. overgeven, giardia en pancreas problemen om er maar een paar te noemen. Mijn retrievers (schoft 58 en 59 cm. , dus grote honden) zijn in EXTREEM goede gezondheid (nooit kosten gemaakt voor ziekte, alleen preventie) met mijn bovengenoemde tips ruim 17 jaar geworden. Normaal is de levensverwachting voor honden van dat ras en die maat tussen de 10 en 12 jaar.

Door: Josepha GuillaumeToegevoegd op Datum: 10/12/09
kant en klaar voeding is erg ongezond voor dieren ( je eet zelf toch ook geen brokken of enkel hele maaltijden uit blik?). Bovendien is het duur (ook door de ziektekosten die er uit voort vloeien), slecht voor het milieu en worden er vele dierproeven voor gedaan.

Katten en honden zijn carnivoren:
houd ze gezond met vlees en botten die anders door de vleesindustrie worden weggegooid.
Gezond, milieu vriendelijk en veel goedkoper.

Voor meer info kijk eens op www.voernatuurlijk.nl

groetjes,

Josepha

Door: FloortjeToegevoegd op Datum: 25/10/09
Veel fabrikanten van dierenvoer hebben van tijd tot tijd ook acties, bijv. gratis kitten/ puppypakketten. Of om een nieuwe soort uit te proberen of gewoon hun merk te promoten.

Admin: Links verwijderd, lees aub de voorwaarden. Er staan idd meer links in andere reacties, deze zullen dan ook binnenkort herbeoordeeld worden.

Door: nicoleToegevoegd op Datum: 18/07/09
ik voerde onze katten allerlei eten, blikvoer,brokjes een stukje vis enz enz ik was niet echt merkbewust, maar na 11 jaar van dit voedsel heb ik wel een kat met suikerziekte! In gewoon kattenvoer zit heel veel suiker, nu heb ik duur dierenarts voer nodig en insuline. ik kan ook niemand meer op laten passen op de kat want hij moet 2x per dag gespoten worden..dus naar de speciale kattenopvang. wat is uiteindelijk duurder:gewoon kattenvoer en de kans op suikerziekte of royal canin? ik weet het wel!

Door: margotToegevoegd op Datum: 9/07/09
Beste Sander,
Er is beter en goedkoper voer dan Royal Canin, MAar C-1000 brokjes horen daar niet bij. Misschien goedkoper in aanschaf, maar duurder doordat ze er meer van eten en meer medische problemen hebben, zoals huid en darmproblemen. Probeer eens een goedkoper premium voer: bijv Carocat, of via internet, Cenaturio. Je zult merken dat ze het daar beter op zullen blijven doen, en het is vele malen goedkoper dan Royal Canin

Door: SanderToegevoegd op Datum: 1/01/09
Naar aanleiding van een test, uitgevoerd door de consumentenbond, voeren wij onze 4 katten tegenwoordig C1000 voedsel. Wij voerden onze katten altijd Royal Canin. Op zich zeer goed voedsel, maar met +/- 65euro voor 10KG, wel erg duur.

Nu dus C1000 voedsel, wat minder dan 2 euro per KG kost.
Vooralsnog reageren onze katten er erg goed op. Ze zijn zelfs NOG minder gaan braken. Ik heb wel het idee dat ze het C1000 voedsel iets minder lekker vinden, omdat (wellicht toevallig) ze iets vaker om voedsel bedelen.


Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie