Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Bespaar | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Tips zoeken | Persberichten | Besparen Links | Contact |


Omschrijving: Nibud krijgt veel verzoeken om advies
Datum: 18 February 2009
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 80

Nieuwsartikel:

UTRECHT (ANP) - Hoe ga ik verstandig met mijn geld om? Hoeveel geld moet ik als buffer achter de hand houden? Het Nationaal Instituut voor Budgetbeheersing (Nibud) ziet sinds januari het aantal vragen om advies snel toenemen. Het aantal is zeker verdubbeld, zegt directeur Gerjoke Wilmink.

Het zijn er nu een paar honderd per week. Ook de aard van de vragen is anders. Ging het vroeger bijvoorbeeld om hoeveel kostgeld kan ik vragen, nu gaan de vragen dieper. Mensen willen weten waar zij verstandig aan doen.

De onzekerheid bij mensen neemt toe, concludeert zij. Het instituut in Utrecht ziet ook grote pieken in het gebruik van de site wanneer het een nieuw hulpmiddel om verstandig met geld om te gaan heeft ontwikkeld. Zoals laatst met de risicometer voor leningen, aldus Wilmink. Daarmee kan iemand controleren of een lening wel in zijn budget past en of hij de maandelijkse aflossing wel wil betalen.

Bufferberekenaar

De meeste mensen krijgen dit jaar ondanks alle economische problemen meer te besteden, zo berekende het Nibud vorige maand. Toch raadde het iedereen aan te zorgen voor een buffer. Want wie zijn baan kwijt raakt, gaat er vaak flink op achteruit. Hoe hoog die buffer zou moeten zijn, hangt af van de persoonlijke situatie. De bufferberekenaar van het Nibud helpt daarbij.

Houd het overzicht over je bestedingen, zegt Wilmink. Grip is het sleutelwoord. Zet op een rij wat er aan geld binnenkomt en wat de uitgaven zijn, adviseert het Nibud. Kijk dan waar ruimte zit in de bestedingen. Ook daarvoor is op de site een hulpmiddel te vinden: het persoonlijk budgetadvies. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld zien waar het afwijkt van het gemiddelde. Dat is dan mogelijk een post waar op te bezuinigen valt.

wo 18 feb 2009, 13:38 Door: ANP

Link naar oorspronkelijk bericht op: Dag.nl

Rate dit Nieuws:


  


Momenteel: 0 (gemiddeld)

Stuur nieuws naar vriend(in)

Nieuws Tags: Budgetbeheersing, budget voorlichting, budgetadvies, bezuinigenEr zijn geen reacties op dit nieuwsartikel. Geef een reactie op dit nieuws.

Sitemap