Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Bespaar | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Tips zoeken | Persberichten | Besparen Links | Contact |


Omschrijving: Hypotheek of Huur?
Datum: 26 September 2009
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 2051

Budget tip, consuminderen en/of milieu tip:

Een huis huren lijkt ideaal, geen gedoe met de hypotheek, geen onderhoudskosten, bijna geen papierwerk, en ga zo maar door. Maar is dit wel zo? Een huis kopen heeft ook vele voordelen die misschien wel veel zwaarder wegen als die van huren.

Een simpele vergelijking

Een hele simpele vergelijking waarom kopen beter zou zijn dan huren. U kunt bijvoorbeeld een auto huren. U bespaart hiermee op kosten zoals onderhoud, aankoop van de auto, etc. Maar vergeet niet dat deze zaken altijd verwerkt zijn in de huurprijs. Zo is het ook het geval met een woning huren.

Als de verhuurder er geen (groffe) winst op zou maken dan zou deze waarschijnlijk geen bestaansrecht hebben.

Aantal voordelen van kopen

Het feit dat een huis van u is, is een van de belangrijkste redenen om een huis te kopen. Ook bouwt u een vermogen op door het kopen van een huis. Bij huur is hier geen sprake van.

Alle positieve veranderingen aan uw woning kunnen ervoor zorgen dat de woning een "overwaarde krijgt" met dit geld kunt u uw woning nog verder aanpassen. Let er echter wel op dat u zich hier goed over laat adviseren.

Als u klaar bent met afbetalen dan betaalt u enkel maar wat kleinere lasten zoals aan de belastingdienst, en gemeente. Waardoor u dus geen kosten van huur meer heeft. Hierdoor bespaart u maand na maand, de rest van uw leven lang. Eventueel ook uw kinderen, of diegenen waar u uw huis aan achterlaat.

U kunt verbouwen zonder toestemming te vragen aan de verhuurder. (wel een vergunning bij de gemeente, in sommige gevallen)

Voor mensen met een lager inkomen is er koopsubsidie, waar we in een ander artikel dieper op in zullen gaan.

Aantal nadelen van kopen

Er komt een hoop papierwerk bij kijken. Laat u zich hierdoor echter niet afleiden, het is veel minder eng dan dat het eruit ziet.

Het onderhoud van de woning moet u zelf betalen. Daarom is het belangrijk dat u goed oplet bij aankoop van een woning, zodat u later niet voor verassende kosten komt te staan.

Het is duurder? Niet echt. Als we kijken op de langere termijn dan is kopen zelfs goedkoper. Aan het eind van de looptijd betaalt u zelfs alleen maar kleinere kosten voor belastingen, etc.

Ook gaan er enge verhalen de ronde over mensen die in de schulden komen, doordat ze de hypotheek niet meer konden betalen. Dit klopt vaak ook, echter is er nu een nationale hypotheek garantie. Waardoor u geen schuld meer krijgt als de woning gedwongen verkocht moet worden. Echter alleen als het niet uw eigen schuld is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ontslag. Hier zullen we later dieper op in gaan in andere artikelen.

Conclusie

Kopen loont dus wel degelijk. Echter omdat het om zulke hoge bedragen gaat is dit op langere termijn. Doorzettingsvermogen is hier van belang. Zeker als u bedenkt dat verhuurders hier zelfs winst op maken. Dit kunt u ook doen. Het gaat er alleen om dat u zich goed voorlicht. Houd de categorie "Hypotheek en Huur" daarom goed in de gaten.

Geef deze tip een cijfer


  


Momenteel: 0 (gemiddeld)

 Voeg toe aan NUjij.nl
 Voeg toe aan eKudos
 Google Bladwijzers
 Tip MSNReporter

Stuur budget tip naar vriend(in)

Heeft u op/aanmerkingen, suggesties of toevoegingen op deze bespaar tip? Neem contact op met ons, vermeld hierbij ook de omschrijving van de bespaar tip.

Zoektags: Hypotheek, eigen huis, huis kopen, huis huren, nationale hypotheek garantiekooEr zijn geen reacties op deze tip. Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie

Sitemap