Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Besparen | Webshop (nieuw) | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Persberichten | Tips zoeken | Contact |


Omschrijving: Voorkom rood staan
Datum: 1 February 2008
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 18900

Budget tip, consuminderen en/of milieu tip:

Het is vaak heel aantrekkelijk om rood te gaan staan bij de bank. Voor net datgene wat u wilt kopen kunt u in een mum van tijd realiseren door rood te gaan staan.

De aantrekkingskracht hiervan is omdat het zo makkelijk gaat. U hoeft niks extra te doen, en u kunt kopen wat u wilt. Tot u de gevolgen onder ogen moet gaan zien. Al het geld wat u heeft geleend van de bank moet u ooit terugbetalen. Dit gaat ook meestal gepaard met een fikse rente.

Als u gaat sparen dan krijgt u een beetje rente van de bank als dank omdat u uw geld bij hen onderbrengt. Maar heeft u geld van de bank geleend, dan moet u als bedankje een veel hogere rente betalen. Voor datgene wat u wilt kopen, en vaak gaat dit in een impuls, betaald u dus uiteindelijk echt veel meer.

Altijd in het rood?

Zorg dan dat u zo snel mogelijk dit geld afbetaald. Hoe langer u erover doet hoe meer u betaald.

De meeste Nederlanders weten niet wat rood staan bij de bank kost. Volgens een onderzoek van het NIPO betalen mensen in Nederland gemiddeld 14% over het geleende bedrag.

Om een voorbeeld te geven: Jan staat -1000 euro rood, als zijn loon of uitkering wordt gestort dan wordt dit bedrag bijgevuld waardoor hij -300 euro rood staat. Hij zal toch moeten eten, rekeningen betalen en ga zo maar door.

Wat doet Jan dus? Jan gaat meteen weer -1000 euro roodstaan. Als hij dit 1 jaar volhoudt dan betaalt hij dus 140 euro aan rente. Dit bedrag gaat er natuurlijk geleidelijk af, en niet in 1 keer zodat Jan het niet echt opmerkt. Houdt Jan dit 10 jaar vol dan heeft hij geleidelijk 1400 euro rente betaald om die 1000 euro zolang te mogen lenen.

De oplossing

U ziet dus dat het belangrijk is om niet rood te staan. Zorg dat u maandelijks en liefst zo snel mogelijk steeds meer terugbetaald en ga nooit meer rood staan. Door niet rood te staan ontvangt u tevens nog rente wat een leuk klein extratje is.

Neem ook de andere budget tips op zuinig.info ook eens door. Als u hiermee geld bespaart dan kunt u dit geld weer gebruiken om uw bank terug te betalen. En met een schone lei beginnen is echt fijn!

Geef deze tip een cijfer


  


Momenteel: 5 (gemiddeld)

 Voeg toe aan NUjij.nl
 Voeg toe aan eKudos
 Google Bladwijzers
 Tip MSNReporter

Stuur budget tip naar vriend(in)

Heeft u op/aanmerkingen, suggesties of toevoegingen op deze bespaar tip? Neem contact op met ons, vermeld hierbij ook de omschrijving van de bespaar tip.

Zoektags: roodstaan, debet, bank, lenenlening


Door: de zuinige huisvrouwToegevoegd op Datum: 23/04/10
Ik heb nog NOOIT rood gestaan. Haal 1x in de maand geld bij de bank. Verdeel het in porties, huishouden, kadootjes, uitje, kleding, zakgeld, de vaste lasten worden automatisch afgeschreven. Heb ik zoveel baat bij, zit nooit zonder geld en soms is er in een portie wat over, maar doe ik de volgende maand toch weer het bedrag erbij. Het is heerlijk om zomaar te kunnen pakken, van mijn zuinige moeder geleerd. En....ik koop veel bij de kringloopwinkel. Gebruik mobieltje alleen voor NOOD!! Kortom: een leven ZONDER GELDZORGEN....HEERLIJK!! Allemaal doen, je wordt er blij van.

Door: roosjeToegevoegd op Datum: 14/04/10
spreek met de bank af om nooit rood te staan. geeft een vrij gevoel en als je voor iets moet sparen is het spannender en het geeft wel een kik

Door: rosalientjeToegevoegd op Datum: 8/07/09
wij staan al zeker 4 jaar constant in het rood, doordat ik vorig jaar ziek werd en nu enkel een uitkering krijg is de toestand nog verergerd. De ziektekosten lopen erg op en de medicatie erg duur. Toch gaat het leven verder, en blijven onze vaste kosten,even hoog: afbetaling huis, auto...enz. Af en toe een extraatje wil ik mezelf niet ontzeggen, af en toe koop ik mezelf of mijn gezin iets leuks. Ik vond mensen die in het rood staan met hun rekeningen altijd dom, nu weet ik dat je in zo'n situatie kan verzeilen zonder al teveel gekkigheid. Wij leven redelijk zuinig, maar zijn ook maar mensen...
Ik weet dat we daar veel moeten voor betalen, en we hebben ons nu samen voorgenomen om te trachten uit het rood te geraken.

Door: lindaToegevoegd op Datum: 9/06/09
geen geld in december, mijn man werkt ook in belgie maar krijgt gewoon loon hoor

Door: roosToegevoegd op Datum: 5/06/09
probeer nooit in het rood te staan bij de bank is prettiger om te leven en je voelt je vrijer

Door: veroniqueToegevoegd op Datum: 23/05/09
Hoewel ik een weduwenpensioen op bijstandsniveau heb spaar ik iedere maand automatisch 150 euro. Volgens het principe Pay yourself first! Het gaat er in het begin van de maand met de vaste lasten af. Op die manier sta je nooit rood en heb je altijd geld achter de hand voor onverwachte zaken of dure maanden.

Door: HizkiaToegevoegd op Datum: 21/05/09
Een heel goed stuk!

Ik heb jaren rood gestaan en kwam er zelden uit, nam me steeds voor de bank door te geven dat ik niet meer rood wilde staan.
En toch kwamen er weer onverwachte rekeningen etc en bleef maar rood staan. Ik vond het afschuwelijk omdat je steeds die druk voelde van rood staan.
En nu :) ben ik er helemaal uit en dat voelt zo lekker.

Door: GinoToegevoegd op Datum: 13/04/09
1 x een hoge telefoonrekening bij mij en het was prijs. Het is idd moeilijke om eruit te komen, maar stukje bij beetje gaat t.

Door: FavulanaToegevoegd op Datum: 9/04/09
Dat soort dingen (sint, nieuwjaar, ...) weet je op voorand toch? Het komt elk jaar weer terug, net als de belastingen.

Ik spaar elke maand een vast bedrag voor zo'n momenten. En een andere spaarrekening waar ik al mijn extra inkomsten opzet (zoals beloningen en de derde maand) dient om onverwachte betalingen in te lossen.

Als je niet elke maand op het scherpst van de snee leeft en net zoveel uitgeeft als je binnenkrijgt, valt het sparen nog mee en is leven zonder schulden mogelijk.

Door: pascalToegevoegd op Datum: 5/04/09
Het is niet altijd te voorkomen dat je rood staat. Ik geef toe voor luxe goederen daar moet je voor sparen. Wat dan als je per maand net red en je kom onverwachts een hoge rekening binnen. Dan moet je wel in het rood komen. En kom daar maar weer uit.

Door: BudgetToegevoegd op Datum: 18/02/09
Waarom geld uitgeven aan luxe als je het niet hebt?

Door: JohnyDToegevoegd op Datum: 9/11/08
Dan moet je vooruit sparen want in januari krijg je dubbel?
Of gewoon een jaar niet op vakantie, kan je t jaar erop 2 korte trips van maken;)
Ik kan gewoon niet roodstaan op de bank. Dat kun je beter afspreken.

Door: flower4kidsToegevoegd op Datum: 19/06/08
Allemaal goed en wel, maar hier in Belgi´┐Ż krijgt men bijvoorbeeld al in de maand december geen loon noch kindergeld uitgekeerd. Toch moet de lening worden afbetaald, en komt de sint, kerst en nieuwjaar in aantocht. Er moet nog worden gegeten en noem maar op. Mijn man is voor de tip, ik vind het prachtig omschreven, maar absoluut niet haalbaar.


Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie

Sitemap