Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Bespaar | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Tips zoeken | Persberichten | Besparen Links | Contact |


Omschrijving: Scooter inrijden
Datum: 31 January 2008
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 4832

Budget tip, consuminderen en/of milieu tip:

Om geld te besparen is het belangrijk een scooter of brommer op een juiste wijze in te rijden. Doet u dit verkeerd dan gaat uw motor gegarandeerd kapot. En dit is geen goedkoop karweitje om recht te zetten.

Er staan veel verhalen op het internet over wat nou de juiste manier is om een scooter of brommer in te rijden. Veel verhalen verschillen ook. De manier die wij aan u voorleggen is uitgetest.

Doe een klein beetje olie bij de benzine bij elke tankbeurt, de olie die wij aanraden is bijvoorbeeld Castrol of andere goede merken. Kost wat, maar dan heeft u ook wat. De extra olie zorgt voor extra bescherming tijdens het inrijden, omdat de cilinder nog met de zuiger als het ware moet samensmelten. U scooter kan hierdoor uitvallen maar het zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt en extra smering. Erg belangrijk dus.

Allereerst moet, u als de motor koud is, de eerste 500 meter eventjes langzaam rijden om de motor op te warmen. Laat uw scooter dus niet stilstaan om warm te worden, maar begin meteen met rijden.

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat u voorzichtig rijdt. Hiermee willen wij zeggen dus rustig optrekken en niet vol gas rijden. Als maatstaaf moet u in gedachten houden dat u 3 kwart van het vermogen van de scooter het beste kunt gebruiken. Dit moet u 300km lang volhouden. Dan is de scooter ingereden.

Hierna mag u met vol gas rijden, al is het aanbevolen om nog 200km lang af en toe rustig te doen, en niet constant zo snel mogelijk rijden of optrekken.

Er zullen vast nog wel andere manieren zijn om een scooter of brommer in te rijden, maar het belangrijkste is dus de eerste 500 km rustig aan te doen en wat olie bij de benzine. Kan bijna niet misgaan.

En 500km lijkt lang, maar dit valt enorm mee. Door dit op een juiste manier te doen kunt u nog jaren genieten van uw scooter of brommer.

Geef deze tip een cijfer


  


Momenteel: 3 (gemiddeld)

 Voeg toe aan NUjij.nl
 Voeg toe aan eKudos
 Google Bladwijzers
 Tip MSNReporter

Stuur budget tip naar vriend(in)

Heeft u op/aanmerkingen, suggesties of toevoegingen op deze bespaar tip? Neem contact op met ons, vermeld hierbij ook de omschrijving van de bespaar tip.

Zoektags: Scooter, inrijdenbromfiets,


Door: RitaToegevoegd op Datum: 10/06/09
Oeps,...vergeten te vermelden dat de elektrice scooter rijd alleen maae vannaf 75km tot 100km bij opnieuwe geladen worden.
Gr Rita.

Door: RitaToegevoegd op Datum: 10/06/09
Tjah...als ik in Eindhoven woon en wil graag naar Amsterdam toe (120km) waar kan je onder weg elektrice tanken?...dus kan je nergens tanken he.....moet je geluk hebben als je onderweg vriende/kennisen of familie woon.
Gr Rita.

Door: JohnyDToegevoegd op Datum: 27/08/08
Tja je kunt ook een electrische scooter kopen.
Kost ongeveer 1500 euro en rijd 1cent per 100 km;)
Nog goedkoper dus! En geen olie ofwat nodig:D
Have fun!


Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie

Sitemap