Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Bespaar | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Tips zoeken | Persberichten | Besparen Links | Contact |


Omschrijving: Ten minste houdbaar tot
Datum: 20 January 2009
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 1166

Budget tip, consuminderen en/of milieu tip:

De houdbaarheidsdatum welke gebruikt wordt op voedingsmiddelen zegt niet wanneer een product niet meer goed is. Deze datum is meer bedoeld als indicatie voor de winkel zodat zij weten wanneer ze het product niet meer mogen verkopen. Ze kunnen bij wijze van de kwaliteit garanderen tot die datum. De naam zegt het in principe zelf al, Ten Minste houdbaar tot. De meeste voedingsmiddelen gaan ook langer mee. U kunt gemakkelijk zien/ruiken of een product nog eetbaar is. Ten minste houdbaar tot is van toepassing op producten die in een gesloten verpakking bewaard worden.

Te gebruiken tot

Dit komen we niet vaak tegen, maar op sommige voedings en drinkwaren die zeer snel bederven staat de tekst "te gebruiken tot" dit geeft aan tot wanneer een product uiterlijk geconsumeerd kan worden. Hier moet u echt op letten, want als deze datum verstreken is dan levert het product een gevaar op voor de gezondheid.

Bij alle producten is het altijd verstandig te lezen onder welke omstandigheden het product bewaard moet worden.

Korting op producten die houdbaarheidsdatum naderen

Meestal krijgt u een leuke korting op producten die de "ten minste houdbaar tot" datum naderen. Als u van tevoren weet dat u zo'n product op korte termijn gaat consumeren, dan is het verstandig in te gaan op deze aanbiedingen. Er is namelijk niks mis met het product, en u bespaart er veel mee!

Geef deze tip een cijfer


  


Momenteel: 0 (gemiddeld)

 Voeg toe aan NUjij.nl
 Voeg toe aan eKudos
 Google Bladwijzers
 Tip MSNReporter

Stuur budget tip naar vriend(in)

Heeft u op/aanmerkingen, suggesties of toevoegingen op deze bespaar tip? Neem contact op met ons, vermeld hierbij ook de omschrijving van de bespaar tip.

Zoektags: Boodschappen doen, ten minste houdbaar tot, te gebruiken tothoudbaarheids datu


Door: veroniqueToegevoegd op Datum: 1/02/09
Als kanttekening zou ik willen plaatsen dat bovengenoemde niet geldt voor voorgesneden groente en fruit. Uit herhaald onderzoek van o.a. de consumentenbond blijkt dat deze producten doorgaans al ruim voor de datum niet meer aan de eisen voldoen.


Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie

Sitemap