Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Besparen | Webshop (nieuw) | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Persberichten | Tips zoeken | Contact |


Omschrijving: Vaker kaarsen aansteken
Datum: 2 February 2008
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 7617

Budget tip, consuminderen en/of milieu tip:

Kaarsen worden veel gebruikt, maar wist u dat u ook door kaarsen aan te doen in huis de verwarming makkelijk een graadje lager kunt zetten? Er komt wel weinig warmte vrij van kaarsen, maar dit kleine beetje warmte helpt de verwarming wel een handje mee waardoor u al gauw 7% op uw verwarmingskosten bespaart.

Ook bespaart u met kaarsen op uw electra rekening, het licht hoeft dus minder vaak aan. Kaarsen zijn bovendien romantisch en sfeervol. Ze geven een prettig soort licht af waar veel mensen zich goed bij voelen.

Kaarsen zijn er in verschillende soorten en maten, van waxinelichtjes tot grote kaarsen en in verschillende geuren. Kortom, voor iedereen wat wils.

U kunt zelf ook kaarsen maken om nog meer te besparen, sommige mensen doen dit zelfs als hobby. U kunt uiteraard ook kaarsen maken voor uw vrienden of familie als cadeau. Iets wat zelf gemaakt is weegt immers altijd meer dan "even snel" gekocht en wordt vaker beter gewaardeerd. Bovendien kunt u zelf de kleuren en vormen van deze kaarsen bepalen en zo een unieke kaars maken.

Alle restjes die u overhoudt van kaarsen die u al eerder heeft gebruikt kunt u het beste bewaren, deze kunt u later omsmelten om uw nieuwe kaars te maken. Over recycling gesproken!

Op de volgende pagina kunt u zien hoe u makkelijk uw eigen kaarsen kunt maken.

Klik hier om te zien hoe kaarsen gemaakt worden

Geef deze tip een cijfer


  


Momenteel: 2.3 (gemiddeld)

 Voeg toe aan NUjij.nl
 Voeg toe aan eKudos
 Google Bladwijzers
 Tip MSNReporter

Stuur budget tip naar vriend(in)

Heeft u op/aanmerkingen, suggesties of toevoegingen op deze bespaar tip? Neem contact op met ons, vermeld hierbij ook de omschrijving van de bespaar tip.

Zoektags: Kaarsen maken, verwarmingverlichting


Door: kaarsjeToegevoegd op Datum: 28/12/10
Niet echt een zuinige tip...

Volgens de Nuon kost het 50,- per jaar als u de verwarming 1 graad hoger zet. Dit geldt dus andersom ook: zet de verwarming in plaats vna op 20 graden op 19 graden en u bespaart 50, - per jaar. Als u dan vervolgens het hele jaar door kaarsen gaat branden om die graad weer te compenseren bent u een stuk meer dan 50, - aan kaarsen kwijt.......

het enige bruikbare aan deze tip is dat je van restjes kaarsvet weer een nieuwe kaars kunt maken...

Door: LeatherBiker040Toegevoegd op Datum: 21/02/10
De prijs voor één joules warmte die een kaars geeft (of als je wilt voor een kWh) is duizenden malen hoger dan de prijs voor één joules warmte betaald via de verwarming.

Daarnaast: in een andere tip zeggen dat de gloeilamp te veel warmte afgeeft wat zonde is van de energie, en hier zeggen dat je een kaars moet gebruiken om de kachel lager te kunnen zetten?

Door: nettekeToegevoegd op Datum: 3/01/10
Hoe vaker je kaarzen aan hebt hoe sneller je ramen smerig worden!!!
Dus die vaker schoonmaken enz enz. ben het er dus niet mee eens dat kaarzen goedkoper zijn dan gewoon de verwarming op een normale temp. te houden.

Door: AnneliesToegevoegd op Datum: 21/07/09
Ik reageer wel wat laat, maar ik ben pas een paar dagen lid.
Kaarsen koop ik niet, behalve met kerst. Ik heb wel nog heel veel kaarsen liggen van vroegere cadeaus. Tje en met kerst blijven er wel restjes over. In ieder geval beter opstoken dan weggooien. Ik zal de raampjes open zetten!

Door: BordieratToegevoegd op Datum: 19/07/09
gebruik gewoon een paar goeie spaarlampen zijn ook sfeervol en zijn al te koop voor 2 euro kijk wel naar het energie label op het doosje je hebt a en b label

Door: JanToegevoegd op Datum: 15/07/09
En in het donker en kou zitten is nooog goedkoper

Door: de ingenieurToegevoegd op Datum: 25/06/09
Kaarsen zijn een vervuilende vorm van verlichting.
De 5 gram kaarsvet verbruik per uur van een gewone kaars is gelijk aan het energieverbruik van een 50 Watt gloeilamp. Die geeft wel veel meer licht en nog meer warmte.

Door: Baul Toegevoegd op Datum: 24/06/09
In plaats van kaarsen gewoon een 60 watt gloeilamp
gebruiken, geen zuurstof verbruik, geen roet, gezellig licht en veel warmte.

Door: verstappen patrickToegevoegd op Datum: 9/12/08
kostprijs kaars, brandgevaar en zuurstoftekort,een kaars is ongeveer 60 watt verwarming bij een dikke wiek.

Door: AdminToegevoegd op Datum: 9/12/08
Jan, dit heb ik zelf nooit meegemaakt. Wel dient u er uiteraard voor zorgen dat de ruimte waarin u (veel) kaarsen aansteekt goed geventileerd wordt. Dit omdat de vlam(en) zuurstof nodig hebben om te blijven branden. Kaarsen onttrekken dus zuurstof uit de ruimte waarin ze staan.

Door: JanToegevoegd op Datum: 9/12/08
Maar zorgen kaarsen er niet voor dat vuile aanslag op plafond etc. ontstaan?

Door: KswToegevoegd op Datum: 4/10/08
En die kaarsen die zijn gratis?

Door: GuyToegevoegd op Datum: 25/09/08
Kaarsen zijn idd een goede hulp hiervoor! Prachtige tip van u..Maar ze ontnemen wel zuurstof uit de directe atmosfeer in de omgeving. Dus hoe meer kaarsen je aansteekt, des te beter je zal moeten zorgen dat er voldoende zuurstof aanwezig is in de ruimte. Dus zorg voor een goed ventilatie systeem. Kan al door eenvoudig raampjes tegenover elkaar op een klein kiertje te zetten, ook in de winter, want deze lucht(zuurstof) verwarmd sneller...dan de opgeslagen vaak door verwarming verwarmde zuurstof...Raar, maar waar..dus ventileren, ook in de winter!


Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie