Door zuinig te leven kunt u veel geld besparen. Geld waarmee u leuke dingen kunt doen. Op deze website kunt u gratis budget tips vinden waarop u kunt besparen !

| Besparen | Webshop (nieuw) | Meest Bekeken | Recent Toegevoegd | Best Gewaardeerd | Persberichten | Tips zoeken | Contact |


Omschrijving: Sparen Tips
Datum: 19 January 2008
Door: Besparen
Aantal Keer gezien: 32589

Budget tip, consuminderen en/of milieu tip:

Hoe begin je eraan? Sparen kan iedereen. Ongeacht of je inkomen nou hoog of laag is. En of je schulden hebt of niet. Het is voor de mensen met lagere inkomens wel moeilijker natuurlijk, maar daardoor zeker niet onmogelijk.

Sterker nog: Het is juist extra belangrijk om te sparen als je een laag inkomen of schulden hebt.

Als je niet spaart zul je ook waarschijnlijk nooit uit de schulden komen. Wat doe je als er ineens een onverwachte situatie optreedt? Een nieuwe schuld aangaan? Je kunt je beter voorbereiden op wat er kan gaan komen, want schulden lossen niet op als sneeuw voor de zon en worden alleen maar erger als je er niks aan doet.

Geld sparen is belangrijk om een appeltje voor de dorst te hebben. Er kan altijd (on)verwacht een rekening opduiken die zich ontwikkeld tot een enorme schuld. Zorg dus dat je iets achter de hand hebt voor het geval dat het zover is.

Je kan een spaarpot kopen welke is afgesloten en zo elke keer wat kleingeld erin te doen. Veel gezinnen doen dit ook, desalniettemin een belangrijke tip bij het onderwerp sparen. Dit geld kan je later gebruiken wanneer je het echt nodig hebt.

Maar uiteraard spaar je ook voor andere leuke dingen die je zonder sparen nooit zou bereiken. Iedereen heeft zijn/haar wensen, en wil deze verwezenlijken. Met sparen kan dat.

Hoeveel je spaart is niet van belang. Je kunt beginnen met 1 euro, je zult met de tijd merken dat het leuk is als je spaargeld meer wordt. Probeer elke keer wat meer te sparen, je zult zien dat het op een gegeven moment zo leuk is dat je er vanzelf een soort hobby van maakt. Vele kleintjes maken 1 grote, en dit is echt geen fabeltje!

Waarschijnlijk heb je al meerdere budget tips op zuinig.info doorgenomen. Houd de site in de gaten aangezien wij vaak nieuwe budget tips toevoegen. Hiermee kan je veel geld besparen, een deel van dit bespaarde geld kan je ook sparen.

Wij raden je zeker aan om een spaarrekening te nemen waar je je spaargeld goed kan opbergen tegen een leuke rente. Laat het spaargeld voor je werken en groter worden.

Als je gaat sparen is het ook belangrijk om je inkomsten en uitgaven in de hand te houden. Koop geen dingen die je niet echt nodig hebt, of die je waarschijnlijk nooit zult gebruiken. Zo hou je meer geld over om te sparen.

Als je je dan eindelijk uit de schulden hebt gewerkt moet je niet stoppen met sparen. Maar dat zal je waarschijnlijk ook niet doen aangezien je weet waar het sparen en besparen je heeft gebracht, een schuldvrije toekomst namelijk.

Financiele meevallers

Iedereen heeft ze weleens, bijvoorbeeld geld terug door het lagere energieverbruik vorig jaar, geld terug van de belasting, etc. Zet dit geld op je spaarrekening, je krijgt er rente over weet je nog?

Ook als je iets bespaart, een bepaalde korting, kleding die je hebt besloten niet te kopen, en ga zo maar door. Probeer het verschil dat je hebt bespaard opzij te zetten.

Tot slot is het slim om niet zomaar aan het geld te komen wat je gespaard hebt. Dit is erg zonde, vooral vanwege impulsaankopen en dergelijke. Probeer dit te voorkomen door echt na te denken of je het nodig hebt.

Geef deze tip een cijfer


  


Momenteel: 4.3 (gemiddeld)

 Voeg toe aan NUjij.nl
 Voeg toe aan eKudos
 Google Bladwijzers
 Tip MSNReporter

Stuur budget tip naar vriend(in)

Heeft u op/aanmerkingen, suggesties of toevoegingen op deze bespaar tip? Neem contact op met ons, vermeld hierbij ook de omschrijving van de bespaar tip.

Zoektags: Sparen, rente, spaarrekening, schulden, financieel, financieninkomen


Door: AaltjeToegevoegd op Datum: 29/12/10
Ik heb een vast budget per week wat ik aan huishoudgeld kan uitgeven. Ik haal iedere week op dezelfde dag geld voor de aankomende week. Wat ik aan het einde van de week overhoud aan het huishoudgeld gaat in een spaarpotje. Dit kan snel oplopen en zo spaar ik extra uitgaven zoals cadeautjes e.d.

Door: SuzanneToegevoegd op Datum: 14/09/10
Inderdaad kan je sparen, ook al heb je een minimum inkomen.
Helaas voor ons kan dit nooit veel zijn, want dan kunnen we geen aanspraak meer maken op de kwijtschelding voor de gemeentelijke en waterschap belastingen. Dus je spaart eigenlijk voor niks, in ons geval dan. Niet echt logisch bedacht.

Door: TheaToegevoegd op Datum: 3/02/10
Soms kun je met schulden toch nog sparen.
Wij betalen maandelijks een bedrag om onze schuld af te lossen en ja daar zit een dikke rente bij ingegrepen.
Daarnaast zijn wij ook aan het sparen omdat wij vinden dat wij ook een buffer nodig zijn in geval van nood.
Als wij ook de extra's naar de aflossing zouden doen dan is dat geld ook echt weg en hebben we nooit een buffertje en nu loopt zowel de aflossing als het sparen.
Is dan eenmaal de schuld afgelost dan heb je ook direct een mooi spaarpotje waarmee je verder kan.

Door: consumindertje Toegevoegd op Datum: 29/07/09
eigenlijk kun ja altijd wel 10% procent van je salaris missen of dit nu van 10,- 1000,- is probeer het maar.
krijg je opslag zet het extra verdiende geld op je spaarrekening. je kon immers toch ook af zonder het extra salaris.

Door: AgnesToegevoegd op Datum: 5/06/09
Ik zet iedere donderdag 20 euro opzij, ipv met de lotto te spelen, daarmee betaal ik een deel van mijn vakantie 2 x per jaar. En dat is echt leuk meegenomen.

Door: KatjaToegevoegd op Datum: 12/01/09
Als je schulden hebt is het niet echt handig om te sparen. Rente en eventuele incassokosten etc. zijn namelijk vele malen hoger dan de rente die een bank bied op een spaarrekening.Met een financiele meevaller kan je ook beter schulden aflossen. Ik heb liever een lege spaarrekening dan een deurwaarder op de stoep!

Door: patToegevoegd op Datum: 22/12/08
jJe moet ook rekening houden met inflatie en het is alijd zo
spaar nooit geld op eenzelfde bank(zie Begie)
Blikvoeding lijkt mij ook een goede belegging net als rijst
wij kregen soms in het leger blikvoeding 10 jaar overtijd en de dokter kon het uitleggen dat dit geen kwaad kon.

Door: PetraToegevoegd op Datum: 19/11/08
Ik spaar elke maand 15.- voor mijn kinderen op een kinderspaarrekening. Als ze nu iets groots/duurs nodig hebben dan kan ik het daar van betalen en ik heb het geld pas na 10 dagen dus kan ik er ook niet aankomen als ik krap zit op het einde van de maand.


Geef een reactie op deze tip.
Klik voor een Printer vriendelijke versie